Καιρός:
ΜΕΡΗ
ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Τοποθεσία

HIDE

Ερμιόνη είναι ένας τόπος προικισμένος από τη φύση με ομορφιές μοναδικές, ένας τόπος δοξασμένος από τα πανάρχαια χρόνια. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του νομού Αργολίδος και είναι μία από τις ωραιότερες παραθαλάσσιες περιοχές του Αργοσαρωνικού. Θυμίζει νησί καθώς βρέχεται σχεδόν όλη από θάλασσα. Η οικονομία της στηρίζεται στον τουρισμό κυρίως λόγω του νησιωτικού της χρώματος αλλά και στις αγροτικές καλλιέργειες και στην αλιεία. Η Ερμιόνη προσφέρει σύγχρονες ανέσεις αλλά ταυτόχρονα έχει διατηρήσει αναλλοίωτο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα εξασφαλίζοντας στους επισκέπτες της αξέχαστες διακοπές κοντά στη μαγεία της θάλασσας. Όταν επισκεφθείτε την πόλη, μπορείτε να κολυμπήσετε στις παραλίες της όπως το Μπίστι, την Κουβέρτα, το Σεντόνι, το Πλέπι, τις ακτές της Θερμησίας και την Πετροθάλασσα.

Το Μπίστι είναι η πευκόφυτη έκταση που καταλήγει η χερσόνησος της Ερμιόνης. Το Μπίστι είναι ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της Ερμιόνης, ιδανικό για περπάτημα ή μια μικρή βόλτα με θέα τη θάλασσα. Θα μπορέσετε ακόμα να περπατήσετε μέχρι την περιοχή Μανδράκια η οποία φημίζεται για την νυχτερινή ζωή της και η θέα εδώ είναι επίσης αξιόλογη.

Η Ερμιόνη είναι προσβάσιμη τόσο από ξηρά (2,5 ώρες οδικώς από Αθήνα και 1 ώρα από το Ναύπλιο) όσο και από θάλασσα (2 ώρες με το Ιπτάμενο Δελφίνι από Πειραιά) καθιστώντας την έτσι πολύ ελκυστική ως τόπο διακοπών ή αφετηρία για άλλες εκδρομές αφού απέναντι ακριβώς από την Ερμιόνη και μόνο είκοσι λεπτά μακριά βρίσκεται το πασίγνωστο νησί της Ύδρας. Πολύ κοντά επίσης βρίσκεται ο καταπράσινος Πόρος (1 ώρα με με το Ιπτάμενο Δελφίνι και σαράντα λεπτά οδικώς ) και το φημισμένο νησί των Σπετσών (μέσω Κόστας δέκα λεπτά).

Η αρχαία Ερμιόνη, γνώρισε μεγάλη ακμή κατά τους αρχαίους χρόνους. Στη θέση Μπίστι μπορεί κανείς να δει μέχρι και σήμερα τα πέτρινα θεμέλια του ναού της Θεάς Αθηνάς, αλλά και του Ποσειδώνα. Στη βορινή πλευρά της χερσονήσου υπάρχουν απομεινάρια από τα Kυκλώπεια Tείχη που περιτριγύριζαν τις ανεκτίμητες αρχαιότητες, ανάμεσα σε αυτά απέμειναν και λείψανα από τα εργαστήρια επεξεργασίας του όστρακου πορφύρα. H Eρμιόνη ήταν άλλωστε διάσημη γι' αυτό το όστρακο, που χάρη στο έντονο, κόκκινο χρώμα του βάφονταν πορφυροί οι βασιλικοί χιτώνες. Επίσης, ιστορικά ευρήματα έχουν ανασκαφεί και στο προαύλιο του παλιού Δημοτικού Σχολείου, που τώρα δεσπόζει το Δημαρχείο της Ερμιόνης αλλά και στον Μητροπολιτικό ναό των Ταξιαρχών που χτίστηκε στη θέση του αρχαίου ναού της Θεάς Δήμητρας τον 17ο αιώνα. Υπάρχουν ακόμα και σήμερα ίχνη των αρχαίων δρόμων στον περίβολο της εκκλησίας. Ο ναός των Ταξιαρχών είναι συνδεδεμένος και με τα ιστορικά γεγονότα του 1821 αφού εκεί έγινε η ορκομωσία των πληρεξούσιων της Γ' Εθνοσυνέλευσης. Δίπλα στον ναό βρίσκεται ένα σπουδαίο δείγμα αναπαλαιωμένου ερμιονίτικου αρχοντικού που σήμερα φιλοξενεί το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της πόλης. Είναι κτίσμα του 18ου αι. και σημαντικό μνημείο της περιοχής, καθώς εδώ ξεκίνησε η Γ΄ Εθνοσυνέλευση το1827.

Ενώ ένα αξιόλογο μνημείο της Βυζαντινής περιόδου είναι το Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων, το οποίο ιδρύθηκε στα τέλη του 11ου αιώνα πάνω σε ερείπια αρχαίου Ασκληπιείου και φημίζεται για τις Βυζαντινές του εικόνες, την αξιόλογη βιβλιοθήκη του, το επιχρυσωμένο ξυλόγλυπτο τέμπλο του και το περίφημο ιαματικό νερό.

m
+30 6972550383
t
+30 27540-31781, 32430, 32261